Резултатите от търсенето ви

Как да оцените продажната цена на вашия апартамент?

Публикувано от office за 04/03/2016
0

За да определите стойността на вашия апартамент за продажба, имате на разположение няколко средства за оценка. Някои се заплащат, а други са безплатни. Тези различни методи за оценка са:

  • Анализ на сходни обяви
  • Обърнете се към агент по недвижими имоти, за да разберете реалната стойност на вашия апартамент
  • Оценка от официален оценител

Оценете сами своя имот: как да го направите?

Възможна е оценка на стойността на вашия апартамент. Въпреки това, намирането на правилната цена без компетентн помощ е доста трудно. За да мине безпроблемно и според правилата на бранша, ще трябва да забравите цената в имот.бг. Трябва да знаете, че пазарът на недвижими имоти е много динамичен, а в сайта има и много нереални обяви. Трябва да се вземе предвид и общото състояние на апартамента.

Очевидно, ако имотът се нуждае от ремонт, цената му намалява малко. От друга страна, ако е редовно поддържан, можете да очаквате интересна добавена стойност. След това трябва да оставите настрана възможната емоционална привързаност към апартамента. Ако съществува, ще сте склонни да надуете цената, което може да отблъсне потенциалните купувачи.

Във всички случаи симулаторите за оценка имат едни и същи предимства:

  • Лесна употреба.
  • Интуитивен подход (просто попълнете заявените полета).
  • Няколко щраквания са достатъчни, за да получите първа оценка.

Свържете се с агенция за недвижими имоти, за да прецените по-точно стойността на вашия имот

При оценяване на собственото самостоятелно съществува риск от погрешна оценка. При онлайн сайтове, които нямат скорошна база данни, резултатът няма да е в съответствие с настоящите тенденции. Използването на агенция за недвижими имоти помага за прецизиране на оценката на имота. Наистина, можете да разчитате на познанията на професионалистите относно пазара на недвижими имоти. Освен това, изучавайки имота си на място, всички качества (като недостатъците и преимущества) ще се вземат предвид.

Питате се колко ще ви струва? Имайте предвид, че повечето агенции за недвижими имоти не таксуват за този вид услуга. Причината е, че се надяват тази безплатна услуга да ви насърчи да подпишете договор за продажба с тях. Което изобщо не е нужно да правите. Освен това, тъй като това е необвързваща услуга, можете да имате няколко оценки, направени от различни агенти по недвижими имоти, за по-голяма точност, а и за да имате възможност да изберете своя агент.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

  • Подробно търсене

    Още опции за търсене
  • Нулиране на паролата

Сравнете списъци